iWAD – uw betrouwbare partner voor webdesign, hosting en IT-diensten

Dierenkliniek Dongemond

Bijgewerkt op: dinsdag 14 november 2023


Dierenkliniek Dongemond nam in 2009 contact op met iWAD om haar website te vernieuwen. De medewerkers wilden de site makkelijk zelf bij kunnen houden. Ik heb vervolgens een website geprogrammeerd in PHP die ik rond 2015/2016 heb overgezet naar WordPress. Dit maakte het onderhouden en uitbreiden makkelijker.

Advies over IT-zaken 

Na een paar jaar vroegen ze mij ook om mijn IT-ervaring in te zetten. Ze wilden een centrale plek inrichten om data op te slaan. Voorheen werden bestanden namelijk op verschillende plaatsen opgeslagen. Hierdoor had niet iedereen toegang tot het juiste bestand. Daarnaast is er gekozen voor een mailfunctionaliteit op de server zodat bepaalde mailboxen via meerdere PC’s konden worden geopend.

Dierenkliniek Dongemond wilde alles veilig houden door mij verantwoordelijk te maken voor het up-to-date houden van software, hardware en koppelingen zoals de röntgen en telefooncentrale.

Daarnaast heb ik advies gegeven over de nieuwe locatie. Zoals waar de centrale plek (patch, server en internet ingang) het best kan komen en wat er nodig is. Zoals het aantal UTP-aansluitingen en eventuele (nieuwe) hardware. Ik heb ook advies gegeven met betrekking tot het internetverhaal en de telefooncentrale en de (goede) wisseling hiervan.

Een kort uitstapje met de website

In 2021 besloot Dierenkliniek Dongemond haar site te verhuizen van iWAD naar een andere webdesigner. Ze vonden het onderhoud van hun website te ingewikkeld geworden en de lay-out was toe aan een opfrisbeurt.

De oude website van Dierenkliniek Dongemond was gebouwd in een oude versie van WordPress. De medewerkers vonden het lastig om dingen op de website aan te passen. Via een kennis kwamen ze uit bij Wix. Dit is een cloud-gebaseerd platform voor webdesign.

Wix bleek lastiger dan gedacht

Nadat de kennis de website in Wix had gebouwd, bleek het onderhoud hiervan veel ingewikkelder te zijn. De kliniek meldde zich daarop weer bij iWAD. Inmiddels was ik overgestapt op WordPress Elementor. Een super gebruiksvriendelijk content management systeem. Dit zag de dierenkliniek wel zitten.

Modern én makkelijk te onderhouden

De website in Wix werkte dan misschien niet handig, hij had wel een moderne uitstraling. Daarom heb ik die website nagebouwd in WordPress Elementor. Via de admin-omgeving kunnen de medewerkers van Dierenkliniek Dongemond makkelijk zelf aanpassingen doen. En komen er nieuwe medewerkers bij? Dan wordt hun info makkelijk aan de site toegevoegd via speciale invulvelden. Extra gebruiksvriendelijk dus.

Dierenkliniek Dongemond - Nieuwe pand met logo

Werkzaamheden iWAD:

Website, Automatiseringswerkzaamheden, it onderhoud en VoIP

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun diensten.

×