iWAD – uw betrouwbare partner voor webdesign, hosting en IT-diensten

20 jaar iWAD

Delen
Delen
Delen

Bijgewerkt op: vrijdag 16 september 2022


iWAD viert 20-jarig bestaan

‘De tijd vliegt als je het naar je zin hebt’ wordt wel eens gezegd, voor iWAD geldt dit zeker. Op 1 september 2022 bestaat iWAD 20 jaar. Een periode vol pieken en dalen, waarin ik steeds weer heb laten zien dat service bij mij echt op 1 staat.

De oprichting

In 2002 zocht ik naast mijn baan in de informatietechnologie naar meer uitdaging. Ik wilde rechtstreeks met klanten schakelen en hen op een laagdrempelige manier helpen met het ontwikkelen van websites. Op 1 september 2002 richtte ik daarom Internet World Art Design (iWAD) op. Vanaf de start heb ik me gericht op starters en kleine bedrijven die behoefte hebben aan een website, graag persoonlijk contact willen met hun webbouwer en niet het budget hebben voor de grote webbureaus. Voor deze doelgroep codeerde ik websites in PHP, HTML en CSS. Dit maakte het mogelijk om maatwerk te leveren.

iWAD door de jaren heen

Om klanten nog meer service te bieden is iWAD steeds meer diensten gaan bieden. In 2005 begon ik met het aanbieden van hosting. Door de website te hosten bij degene die de site ook heeft ontwikkeld weet de klant altijd bij wie hij terecht kan als er eens iets misgaat op de site. Voor de hosting maak ik gebruik van een externe server, een aantal keer ben ik geswitcht van leverancier om zo goede kwaliteit te kunnen leveren.

In 2013 hielp ik mijn eerste klant met het automatiseren van de werkplek. Door pc’s goed in te richten, internet en een netwerk te installeren en de server te onderhouden zorg ik ervoor dat alle benodigde IT-zaken goed werken.

Omdat het voor starters en kleine bedrijven soms een uitdaging is om te investeren in een nieuwe website bied ik sinds 2015 de mogelijkheid om een website te leasen. Dit vraagt geen grote investering, alleen een maandelijkse bijdrage. Hierdoor komt een eigen, gepersonaliseerde, website voor meer ondernemers binnen handbereik.

De overstap op WordPress

Al sinds de start in 2002 ontwikkel ik maatwerkwebsites die aansluiten op de wensen van de opdrachtgever. Deze sites codeerde ik eerst handmatig, maar in 2018 ben ik hiervoor WordPress gaan gebruiken. Dit Content Management Systeem (CMS) ontwikkelde zich snel en bood steeds meer opties voor maatwerk. Sinds 2020 gebruik ik WordPress Elementor Pro. Hierdoor krijgen sites meer body en functionaliteit. Het is voor de klant ook heel makkelijk om zelf aanpassingen te doen, zoals het wijzigen van een tekst of foto. Hiervoor is geen kennis over coderen nodig.

Het jubileum

Op 1 september 2022 bestaat iWAD precies 20 jaar. Een feestelijke dag waarop ik terugkijk op 2 decennia websites ontwikkelen voor verschillende klanten in binnen- en buitenland. Waarin ik nog eens denk aan mijn samenwerkingen met Erik Fijneman, BIG Creations en Publipush. Maar vooral een dag waarop ik kijk naar de toekomst en de mooie projecten die er nog aankomen.

iWAD 20 jaar bestaan

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun diensten.

×